İstanbul Kadıköy’de maske takmadığı gerekçesiyle polislerle tartışan, sonrasında ise gözaltına alınmak istenen kadının görüntüleri sosyal medyada ve tüm yerel kanallarda yer bulmuştu. Büyük yankı uyandıran görüntülerin ardından bir Yurtiçi Kargo çalışanının müşteri veri sistemine girerek bahsi geçen kadının adresini bulduğu ve sonrasında “katliam” çağrısında bulunduğu iddialarında sosyal medyada yer almıştı. Çalışanın sosyal medya üzerinden yarattığı linç hareketi sonrası Yurtiçi Kargo’da büyük eleştirilere maruz kalmıştı.
Yurtiçi Kargo‘dan beklenilen basın açıklaması geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Sistemlerimiz üzerinden cumartesi günü “Rana Batı” ismini sorgulayan şahıs tespit edilmiş ve ilgili kişinin iş akdi feshedilmiştir. Şahsın, ilgili sorgulama ekranında Rana Batı’ya ait hiçbir dataya ulaşamadığı, Rana Batı isminde sahte bir profil oluşturduğu tespit edilmiştir. İlgili personel, bu yöntemle dataya ulaşmış gibi bir algı yarattığını da beyan etmiştir.
İş akdinin feshedilmesi dışında, kişi hakkında suç duyurusunda bulunulacak olup gelişmeler şirketimiz tarafından yakından takip edilecektir/edilmektedir.
Yurtiçi Kargo’da tüm bilgileriniz güvendedir ve bu tarz ihlallere hiçbir zaman göz yumulmamış ve bundan sonra da asla göz yumulmayacaktır. Yurtiçi Kargo TS EN ISO 22301, TS EN ISO 27001 ve TS EN ISO 20000 belgeleri ile bilgi güvenliğini ve iş sürekliliğini garanti altına alan bu üç sertifikaya sahip ilk ve tek kargo şirketidir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”
SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!